Stap 4: Je bon of factuur opmaken

Inleiding

Het laatste dat we aanraden om in te voeren, zijn je bedrijfsgegevens. Dit kun je doen in het instellingenscherm (onder het poppetje op een laptop of pc). In je proefperiode hebben wij helemaal geen gegevens van jou nodig. IBAN, Telefoon, Website en E-mail zelfs helemaal nooit.

Waarom vragen we dan toch om het (nu al) in te voeren? Zodra je een inkomsten invoert en opslaat, maakt jodiBooks daar een PDF-bon van. Deze bon wordt alleen tijdens het opslaan gemaakt. Als je geen bedrijfsgegevens hebt ingevoerd, kunnen deze ook niet op de bon gezet worden. Dit kan ook niet achteraf worden aangepast.

Invoeren bedrijfsgegevens

Druk (smartphone) of klik (laptop) op bijvoorbeeld de box met Bedrijfsnaam. Je kunt in het geopende scherm nu alle gevraagde gegevens invullen.

  • Sla de gegevens op en ga zo alle instellingen af in het “Mijn bedrijf” scherm.

De bon opmaken

We raden je aan om deze stap op een laptop of pc te doen. Het kan op een smartphone, maar dan past de bon niet op het scherm en moet je zoomen of slepen.

Klik rechtsonder op Bon opmaken. Je krijgt nu een voorbeeldbon te zien waarop alles is uitgevinkt (grijs). Zet nu aan wat je graag wilt laten zien en sla deze instelling op.

Overigens ziet de bon er hier een beetje in elkaar gedrukt uit. In werkelijkheid wordt de bon op A4 formaat gemaakt.

De factuur opmaken

Een factuur opmaken werkt exact hetzelfde. Je moet alleen iets meer informatie invullen bij je bedrijfsgegevens.

Leave a Reply