Stap 2: Je klanten invoeren

Inleiding

Vervolgens gaan verder met het invoeren van je klanten. Meestal heb je alleen particuliere klanten. Dat is vrijwel iedereen die in jouw salon komt of bij wie jij thuis komt.

Werk je ook wel eens voor een andere salon, of doe werk je mee aan fotoshoots voor een blad, dan zijn dat zakelijke klanten. Van deze klanten moet je meer gegevens invullen.

Invoeren klanten

Ga naar het klantenscherm en druk op het plusje (smartphone) of klik op de Nieuw knop (laptop) om een nieuwe klant toe te voegen.

  • Als eerste vul je de naam van de klant in, bijvoorbeeld: “Sanne Verbeek”.
  • Vervolgens kun je het e-mailadres en telefoonnummer invullen. Handig als je een keer een afspraak wilt verzetten, of bellen waar een klant blijft.
  • Je klikt (of drukt) op opslaan en herhaalt deze stappen voor al je klanten.

Pfff, wat een werk

De eerste keer is het invoeren waarschijnlijk best veel werk. Daar zouden we je graag mee willen helpen, maar we weten niet hoe we dit kunnen doen, zonder de privacy van jou en je klanten te schenden. Het gaat ons namelijk niks aan wie jou klanten zijn en dat ze überhaupt klant zijn.

Wat je wel zou kunnen doen, is deze stap overslaan en bij het invoeren van een nieuwe betaling/bon/inkomsten de klant aanmaken. Druk daarvoor in stap 1 op het plusje (smartphone) of klik op de Nieuw knop (laptop). Het invoeren werkt vervolgens precies hetzelfde. Het maken van de bon kost nu alleen ietsje meer tijd.

Leave a Reply