JjodiBooks Blog Verhalen vanuit jodiBooksHQPersonal webpage made easy

Grove planning voor de eerste release van jodiBooks

2018 February 233 min read
Diana Koenraadt
Diana Koenraadt

Bij deze, in vogelvlucht, de grove planning voor de eerste officiƫle jodiBooks release. (Versie 1.0.0 zoals we dat in vaktermen noemen ;) )

De planning in deze post zullen we gaandeweg bijwerken.

Deze basisfunctionaliteit is er al

Invoeren en bewerken van inkomsten, uitgaven, prijslijst, klanten en leveranciers. Ook kun je printen per maand, kwartaal of jaar.

btw tarief instelbaar maken

Nu wordt overal nog automatisch 21% btw toegepast in alle schermen. In ons basispakket zul je eenmalig kunnen kiezen welk tarief jij hanteert: 21%, 6%, 0% of vrijgesteld. Dit tarief wordt dan overal toegepast. (Werk je met verschillende tarieven door elkaar of ben je gedeeltelijk vrijgesteld van btw, dan is ons basispakket niet voor jou.)

Gepland voor begin maart. Uitgebracht in release 0.15

Betaalwijze "onbekend"

Je kunt op dit moment kiezen of er met PIN, overboeking of contant betaald is. Daar komt straks een keuze bij "onbekend": Voor als je klant je nog niet betaald heeft en je weet dat hij de ene keer met contant geld en de andere keer via overboeking betaalt. Natuurlijk krijg je van je boekhouder wel vragen als er ergens "onbekend" staat! Vooral de contante betalingen zijn voor je boekhouder niet te controleren dus dat zal hij je zeker vragen.

De planning is om dit begin maart te introduceren. Uitgebracht in release 0.14

Gebruikersregistratie en inloggen

Op dit moment kunnen er alleen testers worden ingevoerd. Om jodiBooks in gebruik te kunnen nemen, is nodig dat toekomstige gebruikers zichzelf kunnen registreren. Bij deze registratie moeten ook een paar vragen gesteld worden, zoals welk btw tarief de gebruiker hanteert.

Dit staat op de planning voor eind maart. Uitgebracht in release 0.16

Ook moet jodiBooks automatisch de eerste drie maanden gratis toegang geven en na die drie maanden de vraag stellen of je van jodiBooks gebruik wilt blijven maken.

Dit staat op de planning voor halverwege april.

Design afmaken

Al zeg ik het zelf, we hebben er wat moois van gemaakt. Maar toch zijn er van die dingetjes die nog niet af zijn. Zo heeft jodiBooks nog niet overal een "Terug"-knop, voor als je terug wilt naar de vorige pagina.

Ook zijn er een paar plekken in de website waar Joep meteen zei "Alle knoppen zijn een verschillende grootte...". Dat was mij nog niet eens opgevallen, maar ja als je er elke dag mee bezig bent dan zie je sommige dingetjes gewoon niet meer. Blij met zo'n frisse blik van Joep :)

Gepland voor april.

De eerste release! :)

Dit staat op de planning in mei!