Cover Image for Het zelfrijdende bedrijf

Het zelfrijdende bedrijf

2018 February 259 min read
Joep van de Laarschot
Joep van de Laarschot

Al tientallen jaren wordt er door slimme mensen nagedacht over vervoer zonder chauffeur. Het begon met busjes (Schiphol) en bussen (Eindhoven) op afgesloten wegen. Ook zijn er al treinen die zonder machinist rijden, bijvoorbeeld in Londen. Al die tijd werd een auto zonder chauffeur als onhaalbaar gezien. Het verkeer is immers lastig te voorspellen en er zijn ontelbaar veel uitzonderingen waar onderzoekers en ontwerpers rekening mee moeten houden.

De zelfrijdende auto is dan ook al jaren een belofte, maar we zien er nog steeds geen op de weg. De laatste jaren horen we er toch steeds meer over. En dit keer lijkt hij er toch echt te komen. Grote bedrijven zoals Google en Apple hebben hun kennis en geld ingezet om het waar te gaan maken. De strijd tussen deze enorme bedrijven om het als eerste voor elkaar te krijgen, zou wel eens de doorbraak kunnen betekenen.

30436426572 46196ff8dc o
Voorbeeld van hulp van de zelfrijdende auto [Jaguar/Land Rover](https://www.flickr.com/photos/jaguarcarsmena/30436426572/in/photostream/) by Jaguar MENA licensed under CC BY 2.0.
"

Middel

Er zijn nog steeds veel mensen tegen de zelfrijdende auto. Ze kunnen of willen niet geloven dat het mogelijk is. En autorijden is toch leuk! Ik denk dat het hem zit in de manier waarop je naar je auto kijkt. Zie je de auto als middel om van A naar B te komen, of vind je de auto en het rijden op zichzelf prachtig? Als puur vervoermiddel is de zelfrijdende auto natuurlijk geweldig. Je hoeft niks meer te doen en je kunt ontspannen genieten van de omgeving, een boek of film. Of je gebruikt de tijd die je niet hoeft te rijden om werk te doen. Wat nou als je niet alleen je auto als middel ziet, maar ook je bedrijf? Laten we dat even uitleggen.

ls je een eigen onderneming hebt, moet je een hoop administratie bijhouden. Bij een eenmanszaak die alleen zaken doet in Nederland is dat nog te overzien, maar het wordt al snel ingewikkeld als je personeel hebt en ook in andere landen verkoopt. Het bijhouden van je administratie en je financiën kost dus een hoop tijd, die je veel liever zou willen besteden aan ontspannen genieten van de omgeving tijdens een wandeling, van een boek, film of die spannende serie. En wat als je de tijd die je normaal aan administratie kwijt bent zou besteden aan meer klanten helpen, of een extra opleiding?

Zelf kiezen

Wij zien de administratie van een bedrijf dus ook als een middel, niet als een doel op zich. Net zoals autorijden een middel is om van A naar B te komen is de administratie een middel om je bedrijf gezond en toekomstbestendig te houden. Het is dus niet een doel op zichzelf. Het onderscheid zit hem dan ook in het volgende: het middel is nodig om je doel te halen. Maar waar het doel meestal vaststaat, kun je het middel zelf kiezen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om rijlessen te nemen zodat je zelf kunt rijden. Net zo kun je ook cursussen volgen om zelf je boekhouding te kunnen doen. Je kunt het rijden ook uitbesteden door met het OV te gaan of met een taxi. Net zoals je je administratie kunt uitbesteden aan een boekhouder of administratiekantoor. Je bent hierin helemaal vrij. Zelf rijden of boekhouden geeft meer controle, maar gaat ten koste van tijd die je aan andere dingen zou kunnen besteden. Dit geldt uiteraard niet voor de mensen die van rijden of boekhouden hun beroep hebben gemaakt…

Zelfrijdend bedrijf

Maar wat nou als je niet zou hoeven te kiezen? Wat nou als er een zelfrijdend bedrijf zou zijn, net zoals een zelfrijdende auto. Je hebt dan alle controle en privacy, maar je hoeft er geen studie voor te doen (en geen chauffeur of boekhouder te betalen). Je kunt die tijd dus stoppen in een studie waar je beter van wordt in je werk. Of je gebruikt die tijd om meer klanten te werven of om je product te verbeteren.

De zelfrijdende auto is er nog niet en zo is er ook nog geen zelfrijdend bedrijf, maar bij jodiBooks gaan we daaraan werken. Ons doel, hoe ver en moeilijk dat nu ook lijkt, is het zelfrijdende bedrijf. Hoe we dat gaan doen en wat er allemaal bij komt kijken weten we niet. Maar net zoals Google zich niet laat tegenhouden door mensen die zeggen dat het niet kan, gaan wij ook zelfverzekerd door. We houden wel van een uitdaging.

Wanneer is een bedrijf zelfrijdend?

Voor autonome (zelfrijdende) auto's is er een indeling met levels bedacht die aangeeft hoe slim en dus autonoom de auto is. Dit systeem kunnen we mooi lenen om uit te leggen welke hordes wij nog moeten gaan nemen, voordat jodiBooks klanten (jullie?) niet meer hoeven om te kijken naar hun administratie.

29922352854 2f979b641a o
Voorbeeld van hulp van de zelfrijdende auto Jaguar/Land Rover (https://www.flickr.com/photos/jaguarcarsmena/29922352854/in/photostream/) by Jaguar MENA licensed under CC BY 2.0.

Level 0, geen automatisering

Er is geen automatisering. Alles moet handmatig worden ingevoerd. Praktisch betekent dit waarschijnlijk dat je een berg bonnetjes en facturen op je bureau hebt liggen die je iedere 3 maanden probeert te sorteren voordat je naar je boekhouder gaat.

Level 1, assistentie

Je krijgt een beetje hulp. In je auto heb je bijvoorbeeld cruise control of een automatisch parkeerhulp. In het geval van je administratie gebruik je bijvoorbeeld een logisch ingedeelde map om al je bonnetjes en facturen in te bewaren. Ook kun je bijvoorbeeld een facturatieprogramma gebruiken en een Excelsheet om de hoeveelheid geld in je kassa bij te houden. Het zijn allemaal losse hulpmiddeltjes, die je handmatig bij moet houden en niet met elkaar samenwerken. En uiteindelijk moet je nog steeds met een stapel papier naar je boekhouder.

Level 2, gedeeltelijke automatisering

Auto's in dit level kunnen zelf gas geven, afremmen en sturen. Ze kunnen nog niet goed zien en beslissen, dus moet je als bestuurder nog zelf goed opletten of er geen gekke dingen gebeuren, bijvoorbeeld een fietser die de weg op slingert, of een ambulance met sirenes. Voor je administratie gebruik je in level 2 nog maar 1 programma waarmee je al je administratie doet. Dat scheelt al een hoop. Voor de zekerheid laat je het wel nog door je boekhouder nakijken.

In dit level zijn veel programma's en websites te vinden. Denk aan Jortt, Moneybird, Moneymonk, Ficsus, e-Boekhouden, etc. Hoewel deze websites het boekhouden al ver versimpeld hebben, heb je nog steeds zelf kennis van boekhouden nodig. Je moet dus leren boekhouden of toch uiteindelijk naar een boekhouder.

Level 3, automatisering onder voorwaardes

Nu begint het interessant te worden. Niet alleen rijdt de auto voor je, hij houdt ook de omgeving in de gaten. Dit kan hij alleen nog op simpele, standaard stukken, bijvoorbeeld op de snelweg. Een Tesla kan dit bijvoorbeeld. Wel moet je nog steeds je handen aan het stuur houden, want bij uitzonderingen moet je ingrijpen.

Een administratiepakket in dit level zou alle standaardzaken automatisch moeten kunnen doen. Jij hoeft dus niet meer handmatig bonnetjes in te voeren of over te typen. Je scant ze in of maakt een foto en de software doet de rest. Ook wordt je bankrekening gecontroleerd, worden er automatisch betalingsherinneringen gestuurd en je btw correct bijgehouden. Als er uitzonderingen zijn, zoals bijvoorbeeld een handgeschreven bon, gestolen producten of gepersonaliseerde verzekeringen, zal er moeten worden ingegrepen. Voor veel mensen zal dit dus al heel bruikbaar zijn. Wel moet bijvoorbeeld de inkomstenbelasting nog zelf (of door een boekhouder) worden uitgerekend, gecontroleerd en opgegeven.

Level 4, hoge automatisering

In principe kan een level 4 auto helemaal zelf veilig rijden en hoef je als passagier niet meer op te letten, maar zijn er nog een paar uitzonderingen. Bijvoorbeeld als hij geen internetverbinding heeft, of als hij in een menigte mensen uitkomt. Alleen in deze hoge uitzonderingen moet de bestuurder het nog overnemen. De auto zal een veilige stopplek zoeken vanwaar de bestuurder (eigenlijk passagier) het kan overnemen.

Zo zal ook een administratiepakket vrijwel alles voor de ondernemer doen. Van het bijhouden van facturen, voorraad, bestellingen en onkosten tot aan het doen van belasting- en btw-aangifte. Het enige wat de ondernemer nog moet doen is regelmatig kijken of de instellingen nog kloppen met zijn ideeën. En zal hij alles aan het einde van de periode moeten goedkeuren. Bijvoorbeeld: "ja, stuur dit maar op naar de belastingdienst". In principe is de boekhouder overbodig, maar hij kan nog steeds de goedkeuringen doen.

Level 5, volledige automatisering

De auto kan alles helemaal zelf. Je hoeft nooit meer in te grijpen. Onze ideale administratieprogramma zou dus ook alles voor jou regelen. Je hoeft alleen maar de bestemming op te geven. Anders gezegd: wat voor producten of diensten bied je aan en hoeveel uur per dag ben je beschikbaar.

zelfrijdendbedrijf 2

Eigen testpersoon

Net zoals de zelfrijdende (level 5) auto er voorlopig nog niet is, zijn wij en het zelfrijdende bedrijf er voorlopig ook nog niet. De eerste versie van jodiBooks zal level 1 zijn. We helpen je met het opslaan van bonnetjes en facturen. Terwijl we level 1 voor jullie verbeteren en uitbreiden, gaan we knutselen aan jodiBooks level 2. We gebruiken jodiBooks namelijk ook zelf en willen zo snel mogelijk een zelfrijdend bedrijf. Zo testen we een volgend level al en lopen we zelf tegen een hoop dingen aan, die we jullie kunnen besparen.

We verwachten ongeveer 2 jaar nodig te hebben om bij level 3 uit te komen. Wat daarna gaat volgen is nog te ver weg. Er zijn genoeg ideeën, maar we moeten eerst een goede basis bouwen. Ons doel is namelijk om jodiBooks simpel te houden, maar uiteindelijk toch je volledige administratie te kunnen doen. Daarvoor zijn een hoop kleine stapjes nodig. Grofweg voegen we pas iets toe als we iets anders hebben kunnen automatiseren. Zo blijft het werk voor jullie beperkt.