JjodiBooks Blog Verhalen vanuit jodiBooksHQPersonal webpage made easy

Migratie naar Windows hostingpakket jodibooks.com

2019 December 224 min read
jodiBooksHQ
jodiBooksHQ

17-12, 21:55: Klantenservice SoHosted

Beste Diana,

Je ontvangt deze e-mail omdat wij op vrijdag 20-12-2019 het hostingpakket van jodibooks.com zullen gaan migreren naar onze nieuwe Windows servers. Deze migratie zullen wij volledig voor je uitvoeren dus je hoeft zelf geen bestanden/mappen of andere data over te zetten naar het nieuwe hostingpakket. Er kunnen echter wel een aantal dingen veranderen zoals bijvoorbeeld de mailserver die je gebruikt binnen je e-mailprogramma. Deze dien je dan naderhand aan te passen.

Verder blijft de Plesk omgeving gelijk zoals je die gewend was. De zaken die zullen veranderen hebben we hieronder omschreven en voorzien van de juiste instellingen.

De migratie zal zo goed als zonder downtime uitgevoerd worden. Wat betekent dat je website en/of e-mail tijdens de migratie gewoon bereikbaar zal blijven. Je hoeft hier zelf geen acties voor uit te voeren!

Zodra wij de migratie voor je hebben afgerond ontvang je van ons een bericht via dit ticket!

Gegevens nieuwe Plesk Windows server.

Ok, deze anonimiseren we even :)

Mocht je hierover nog vragen hebben dan hoor ik dat graag!

--

Met vriendelijke groet, SoHosted Klantenservice

18-12, 11:04: Joep van de Laarschot (jodiBooks)

Beste,

Superfijn dat jullie dan toch eindelijk onze website gaan migreren, we betalen er immers al 2,5 maand voor (1). Het komt wel weer als een verrassing en twee dagen van te voren is wel heel krap. Hoewel jullie alles voor ons gaan doen, hadden wij graag stand-by gestaan, mocht er iets foutgaan. Dat is nu niet meer mogelijk. Diana is niet beschikbaar op 20-12-2019 en ik kan hier niet bij ondersteunen.

Ook wordt onze website op een vrijdag gewoon gebruikt door onze klanten. Wij lichten onze klanten graag van te voren in als we onderhoud plegen, zodat zij niet voor verrassingen komen te staan. Is er een tijd bekend, zodat wij onze klanten kunnen waarschuwen?

Uiteindelijk zijn jullie de experts, dus we gaan ervanuit dat alles goed gaat en dat we inderdaad zo goed als geen downtime hebben en onze klanten gewoon kunnen doorwerken.

Met vriendelijke groet, Joep van de Laarschot

(1) Uit de mail van van 2 oktober 2019: "Als je op 1 oktober Windows hosting bestelt dan ontvang je van ons een factuur voor de maanden oktober, november en december met daarin de nieuwe prijs min de oude prijs."

18-12, 14:48: Klantenservice SoHosted

Beste Joep,

De migratie zal vrijdag plaatsvinden tussen 10:00 en 14:00 uur. Alles zal automatisch op de achtergrond gebeuren, jullie hoeven hiervoor zelf niets te doen. Ook je klanten zullen niets merken van de migratie, deze wordt zonder downtime uitgevoerd. Zodra de migratie vrijdag is afgerond sturen we je een mail.

Mocht je hierover nog vragen hebben dan hoor ik het natuurlijk graag!

--

Met vriendelijke groet, SoHosted Klantenservice

20-12, 11:40: Klantenservice SoHosted

Beste Joep,

We hebben inmiddels de migratie voor jodibooks.com afgerond. We hebben hiervoor ook de DNS moeten aanpassen zodat de domeinnaam gaat verwijzen naar het juiste hostingpakket. Het kan in sommige gevallen tot 2 uren duren voordat de wijziging volledig is opgenomen in de DNS!

Mocht je hierover nog vragen hebben dan hoor ik dat graag!

--

Met vriendelijke groet, SoHosted Klantenservice

20-12, 15:30: Joep (jodiBooks)

Hallo,

Dat is dan niet helemaal 0 downtime. Er zijn ook een paar dingen die niet meer werken. Zo werkt registreren niet meer en komen bepaalde mails niet meer aan.

Weten jullie zeker dat alles is afgerond?

Met vriendelijke groet, Joep van de Laarschot

21-12, 10:36: Joep (jodiBooks)

Hallo SoHosted,

Jullie hebben gisteren onze site gemigreerd en sindsdien is er vanalles stuk.

  1. Het WordPress blog geeft een foutmelding en kan niet worden geopend.
  2. Wij ontvangen geen e-mails meer die we naar onszelf (info@jodibooks.com) sturen. Dit zijn e-mails zoals 'de gebruiker heeft zich geregistreerd', een kopie van een factuur, etc. De gebruiker ontvangt ze overigens wel.
  3. Onze applicaties kunnen niet meer inloggen op onze API.
  4. Gebruikers kunnen zich niet meer registreren.

De laatste twee hebben we zelf kunnen oplossen door opnieuw in te loggen. Jullie advies: "Alles zal automatisch op de achtergrond gebeuren, jullie hoeven hiervoor zelf niets te doen. Ook je klanten zullen niets merken van de migratie, deze wordt zonder downtime uitgevoerd." klopt dus niet.

Het lijkt erop dat de cronjobs en de mailserver niet snappen welke server ze moeten hebben. Wat ons opvalt is ook dat de DNS-nameservers nog naar de oude server wijzen. Ik ben geen expert, maar dat lijkt mij vreemd.

Graag z.s.m. oplossen.

Met vriendelijke groet, Joep van de Laarschot