Cover Image for Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2019

2020 March 103 min read
Joep van de Laarschot
Joep van de Laarschot

Vorig jaar schreven we het ook al: "Wij houden niet van geheimzinnigheid". We hebben niks te verbergen, sterker nog, we willen graag laten zien waar wij allemaal tegenaanlopen, zodat jullie ervan kunnen leren. Daarom delen wij ons jaarverslag 2019 hier online. Dit jaar iets beknopter dan vorige keer.

Download: Jaarrekening jodiBooks B.V. 2019.pdf

Jaarverslag 2019


Plannen 2019

In 2019 wilden we 3 dingen maken:

  1. Android en iOS app
  2. Een agenda
  3. Een boekingsmodule

Van al deze plannen is alleen de app (bijna) af. Het maken van de app is ontzettend tegengevallen. Hierin zijn we zoveel dingen tegengekomen, dat we er ruim een half jaar mee bezig zijn geweest.

We denken nog steeds dat de plannen op zich niet te optimistisch waren. Je moet jezelf altijd een beetje uitdagen, zodat je gemotiveerd blijft. We zijn er door omstandigheden gewoon niet aan toe gekomen.

Ziekte

Aan het begin van het jaar is Diana heel erg ziek geworden en kon daardoor niet aan jodiBooks doen wat ze wilde. Ze is gelukkig genezen, maar de nasleep zorgt er nog steeds voor dat ze niet (100%) aan jodiBooks kan werken.

Joep is weliswaar vanaf juni full-time aan jodiBooks gaan werken, maar is dit ook niet zomaar gaan doen. Hij was zo goed als burnout in de eerste maanden van het jaar. Meer op zijn blog.

eerste hulp bij ziekte
Foto door Claudio Schwarz | @purzlbaum op Unsplash

We hopen dat we dit jaar een hoop goed kunnen maken, want onze klanten hebben ook moeten wachten op onze beloofde jodiBooks uitbreidingen.

Financiën

Onze financiën zijn er helaas dus ook niet op vooruit gegaan. Waar we vorig jaar een verlies maakten van €2174 is dat dit jaar opgelopen naar €2739. Dat komt voornamelijk doordat de verzekering voor 2020 al in 2019 is gefactureerd en we een iPhone en Mac moesten kopen. Meer informatie over onze financiën in onze jaarrekening 2019.

De belastingdienst geeft ons (startups) drie jaar de tijd om dit op orde te krijgen. Daarna zullen we onszelf "gewoon" loon moeten uitkeren. Dit jaar is on doel dus om geen verlies meer te maken en om genoeg vertrouwen te krijgen. Genoeg vertrouwen dat we niet in de problemen komen in 2021.

Nieuwe plannen 2020

Voor 2020 hebben we dus niet echt nieuwe plannen. We willen nog steeds winstgevend worden en een agenda met boekingsplugin maken. Winstgevendheid is voor onszelf, de agenda met boekingsplugin is aangevraagd door een van onze klanten en andere beautyspecialisten die we gesproken hebben.

Naast de oude plannen hebben we ook nog een nieuw plan. Een andere klant wil namelijk graag een webshop hebben. Daar zijn we nu actief mee aan de slag. Ons doel is daarbij om zoveel mogelijk werk uit jullie handen te nemen, zodat je zoveel mogelijk tijd met je klanten bezig kunt zijn. Hoeveel en wat we precies voor jullie kunnen hangt af van je favoriete merk.

We hebben nu bij verschillende merken die vragen uitstaan. Mogen wij jullie voorraad regelen? Namens jullie inkopen? Namens jullie versturen? Dat zou jullie een hoop tijd schelen. Het enige wat jullie dan hoeven te doen is jullie klanten adviseren en naar de shop sturen.