Cover Image for Kiezen waar je je druk over maakt

Kiezen waar je je druk over maakt

2021 July 106 min read
Diana Koenraadt
Diana Koenraadt

Aanleiding voor deze post

Een tijdje terug zocht ik op Google naar onszelf. Even kijken wat er zoal naar boven komt. Een van de eerste dingen die verschenen: Een hele oude blog post van onszelf over performance verbeteringen. Toen we net begonnen met jodiBooks, hadden we wat problemen met de snelheid. Ik was eigenlijk al weer vergeten dat we deze blog posts geschreven hadden. We beschreven waarom het optrad en wat we ervan geleerd hadden. Tot op de dag van vandaag draai ik regelmatig performance tests op onze backend.

Nou zeg ik eerlijk, toen ik op onszelf zocht en deze blog posts stonden was mijn eerste gedachte: Kunnen we dat niet beter weghalen of aanpassen? De laatste tijd heb ik marketing wat meer op me genomen en ineens zag ik overal dingen die mooier of beter konden. We moeten ons van onze mooiste kant laten zien! Mijn eerste reactie, met die nieuwe pet op, was: Het eerste wat je wilt dat potentiele klanten vinden is dat je software perfect werkt en dat je nooit maar dan ook NOOIT fouten maakt! Eum.. right. Fantasiewereldje, kom maar op.

Marketingpraatje of eerlijk plaatje?

Moet je altijd alleen maar het perfecte plaatje tonen? Wat mag je nog zeggen als het alleen maar perfect mag? Dan zie je dus overal hele mooie plaatjes, die eigenlijk heel onpersoonlijk zijn... Perfecte mensen, met perfecte levens en perfecte producten in reclames die beloven dat je een intens gevoel van gelukzaligheid van ze zult krijgen. Inmiddels heb ik het idee dat mijn brein er zo aan gewend is om van die strakke, gelikte websites te zien, dat het me niks meer doet.

Soms, heel soms, zie je een website of een post die echt overduidelijk door een mens gemaakt is. De tekst loopt een beetje raar, er staat soms een typvoudt of er zit bijvoorbeeld een Enter halverwege de zin, waardoor hij

een stukje verspringt. Ik moet eerlijk zeggen dat dat me een bijzonder gevoel geeft. Hee, iets persoonlijks! Niet iets waar zo lang aan gesleuteld is totdat je niet meer ziet dat er een mens achter zit.

En trouwens, werkt het nou echt, om mensen voor te houden dat je perfect bent? Misschien op de korte termijn even... Maar laten we eerlijk zijn, niks of niemand is perfect. Die heerlijke koffie op de reclame, die valt thuis misschien wel tegen. En iedereen die weleens iets op een computer doet, weet inmiddels wel dat ook software niet altijd perfect is. Het is soms even zoeken voordat je software vindt die doet wat jij wil, ook al roepen veel software makers dat hun product perfect is voor jou. Wij doen het anders: Als jij ons benadert en je zoekt iets wat onze software (nog) niet kan, dan zullen we je dat gewoon eerlijk zeggen. Jij en wij hebben er niks aan als we je niet eerlijk vertellen wat we wel en niet doen.

Als je beweert dat jij of je product altijd perfect zijn, dan komt er vroeg of laat een moment waarop er iets misgaat en je familie, vrienden of je klanten zeggen: Jij was toch zo perfect? Bovendien, iemand die beweert perfect te zijn, hoeveel leert die nou eigenlijk bij in het leven? Op de lange termijn zorgt 'doen alsof je perfect bent' ervoor dat je mensen op een afstandje houdt en dat je niet openstaat voor nieuwe informatie.

Dus, hoi, wij zijn Joep en Diana, samen maken wij jodiBooks en we zijn niet perfect. Vroeger maakten we ons daar heel erg druk om en soms nog steeds, maar we proberen steeds meer in het moment te zijn en dicht bij onszelf te blijven. We geven alles wat we hebben om onze klanten tevreden te stellen en ons leven zo in te richten dat we er tevreden mee zijn. Dat streven naar steeds maar beter, dat raken we niet zomaar kwijt en we hebben dus heus weleens onenigheid over wat nou het belangrijkst is en wat beter kan. Maar het is belangrijk om ook dicht bij onszelf te blijven. Niet doen alsof je iemand bent die je niet bent. Een goede uitspraak die die balans samenvat is: Ik ben goed zoals ik ben én ik kan nog veel beter dan dit.

Continu verbeteren

Die blogs over onze lessen over software performance van jaren terug, die blijven online staan. Je kunt ze vinden en lezen wat we geleerd hebben. We beseffen ons dat performance een belangrijk onderdeel van je software moet blijven: hoe meer klanten je hebt hoe meer je aan performance moet doen.

Behalve dat we zichtbaar willen zijn voor onze bestaande en nieuwe klanten, hebben we besproken dat we ons er vooral niet te druk over willen maken. Wat we opschrijven op ons blog, zijn dingen die wij boeiend vinden om te delen. Misschien zouden we het vandaag de dag anders opschrijven, misschien ook niet. Het punt is: We hebben heel veel dromen en wensen voor jodiBooks en onze tijd is beter besteed als we ons richten op de toekomst. We besteden dus geen tijd aan wijzigen van oude blog posts. Liever schrijven we een nieuwe blog over onze ervaringen en laten we je gewoon zien wat we nu denken en doen. We hebben zelf het idee dat we in de afgelopen jaren veel geleerd hebben. We proberen ons daar op te richten, niet op perfectie, maar op blijven leren. Ik ben er nog steeds trots op dat Joep zichzelf heeft leren programmeren, dat heeft hem veel bloed, zweet en tranen gekost en kijk nu eens: hoe mooi onze front-end is.

Nieuwe dingen proberen

We zetten natuurlijk bewust tijd opzij om een nieuwe blog post te maken. Of een comic, iets wat ik onlangs soort van herontdekt heb en echt ontzettend leuk vind om te doen.

1
Een van onze comics op social media

Ik vind zo'n comic een leuke manier om iets te delen over ons werk. Tegelijk komen er ook klantverzoeken binnen en we helpen nieuwe klanten als ze dat willen door hun jodiBooks account voor ze in te richten. Daar gaat ook tijd in zitten.

We geloven in ons product, onze klanten geloven in ons product en we zijn altijd bereikbaar als mensen vragen of opmerkingen hebben. Tevreden klanten, dat is toch de beste marketing van allemaal.