Cover Image for Klanten zoeken

Klanten zoeken

2018 August 197 min read
Joep van de Laarschot
Joep van de Laarschot

Diana en ik zijn druk bezig met het ontwikkelen van jodiBooks, als product en als bedrijf. Voor het ontwikkelen van het product proberen we zoveel mogelijk feedback te krijgen van zzp'ers, dat zijn immers onze klanten. We hebben onze niche gevonden, dus we weten wie die klanten zijn, maar we moeten ze wel weten te vinden, contact met ze krijgen en bij voorkeur weten te 'strikken'.

Actief verkopen vinden we allebei eng en vervelend. We houden er absoluut niet van als een verkoper ons iets probeert aan te smeren of bijna door de strot te duwen. Uitspraken als "probeer het gewoon, je kunt altijd opzeggen" of "mag ik een keer langskomen", brrr. Wij vinden het zelf dus ook niet fijn om dit bij andere mensen te doen.

Het product moet zichzelf verkopen

1 hrEhWBdeZYR u91o3P9Jig

Wij zijn trots op ons product en wij geloven erin, maar mensen moeten wel weten dat jodiBooks bestaat, wat jodiBooks is en jodiBooks gaan gebruiken. Dus we moeten het toch op een of andere manier gaan verkopen. We kunnen natuurlijk iemand vragen om namens ons te gaan bellen, maar ook dat voelt niet goed. Mensen moeten jodiBooks gebruiken omdat het hen helpt en tijd bespaart, niet omdat iemand hen heeft omgepraat om het te gaan proberen.

Wij vinden dat het product zichzelf moet verkopen. jodiBooks moet zó goed zijn, dat mensen zelf beslissen dat ze het willen of zelfs moeten hebben. De ervaring leert ondertussen dat dat het beste werkt als mensen het zien. We moeten dus naar de mensen toe, want uit zichzelf kijken ze niet zo snel. jodiBooks ontdekken moet dus zo laagdrempelig mogelijk zijn.

jodiBooks laten zien

Naar mensen toegaan kan op verschillende manieren. Het meest voor de hand liggend is letterlijk langsgaan. Met een laptop bij mensen op bezoek gaan en ze jodiBooks laten zien. We vragen dan wat mensen het lastigste vinden aan hun financiën en administratie. Deze feedback op onze ideeën is heel waardevol, want wij staan immers niet dagelijks in een salon, atelier of winkel en wij maken geen offertes.

Hoewel persoonlijk langsgaan echt het beste werkt, verkopers vragen dat niet zomaar, is het onmogelijk om iedere potentiële klant persoonlijk te bezoeken. We moeten dus ook op andere manieren laten zien hoe makkelijk jodiBooks werkt. Dit doen we nu door screencasts te maken. Dit zijn filmpjes waarin we laten zien hoe jodiBooks werkt. Het is dus een videohandleiding. Deze filmpjes zijn terug te vinden op onze website (binnenkort), YouTube en Facebook.

jodiBooks laten ervaren

Daarnaast willen we dat mensen het ook zelf kunnen uitproberen, zonder dat wij zitten mee te kijken. Een demo krijgen of een filmpje kijken is toch altijd anders. Zelf ervaren dat iets werkt, dat het makkelijk is en dat je het zelf kan, overtuigt nog meer. Daarom kan iedereen jodiBooks 3 maanden gratis uitproberen. We vragen in die periode helemaal niks van een gebruiker, no ifs or buts.

Is het aanmaken van een account toch nog te veel (moeite, privacybezwaren, etc). In onze planning staat het maken van een demo-pagina. Hierop hoef je niet in te loggen, maar kan alle functionaliteit gebruikt worden.

Gebruikers zoeken

Nu weten we dat jodiBooks laten zien het beste werkt. Maar aan wie kunnen we het laten zien? We begonnen uiteraard met het zoeken naar zzp'ers in onze vrienden- en kennissenkring. Dat is een leuk begin en gaf ons de eerste feedback. Maar onze directe kring is niet zo groot, dus we waren snel door 'onze' zzp'ers heen.

Je bent nooit te oud voor social media

Gelukkig is er nog steeds Facebook en Instagram waar je vriendenkring altijd vele malen groter is. In januari heb ik dus accounts aangemaakt (ja ik was er zo een) en heeft Diana haar account afgestoft. Tot op de dag van vandaag ben ik bekenden aan het "frienden" op Facebook en Instagram. Wie weet zit er iemand tussen die zzp'er is, of die weer mensen kent, of via wie iemand in aanraking komt met jodiBooks. Ja, dat is eigenlijk de reden, sorry. Sterker nog, zonder jodiBooks, zou ik waarschijnlijk nog steeds geen accounts hebben.

Ik voel me daar wel schuldig over. Maak ik zo niet ongevraagd gebruik van mensen? Misschien wel, misschien niet. Want wat zijn de omgangsnormen op social media (tegenwoordig)? Ik moet eerlijk toegeven dat ik het niet weet. Ik ben gewend dat je op zijn minst vraagt hoe het met de ander gaat en uitlegt waarom je ze aanspreekt. Maar is "frienden" iemand aanspreken? Of is het op een knopje duwen? Kortom zitten mensen wel te wachten op een gesprek met mij? Er zijn ook maar weinig mensen die aan mij vragen hoe het gaat. Of moet de "friender" degene zijn die het gesprek start?

Hoe dan ook, het is ook wel weer leuk om te zien waar andere mensen mee bezig zijn. Ik wil graag laten zien dat ik groenten op mijn balkon heb, een betere wereld wil en een eigen bedrijf heb. Anderen laten zien dat hun leven draait om kinderen, huisdieren, sporten of vrijwilligerswerk. Ook al ben ik niet zo'n sociaal persoon, het zit toch in mensen (en dus ook in mij) om te willen weten wat anderen doen en hoe het met ze gaat. Al is dat alleen maar door naar foto's en posts te kijken, zonder echt met elkaar te praten.

Visitekaartjes

Het lijkt zo een inkopper, visitekaartjes. Toch hebben we die zelf nog niet zo lang. Wij zijn niet van die netwerkers, die zoveel mogelijk kaartjes proberen uit te delen. We willen die tijd liever gebruiken om het product beter maken en echte klanten te spreken.

De visitekaartjes hebben echter een onverwachte functie 'gekregen'. Vrienden, kennissen en familie willen ons graag helpen, maar weten niet zo goed hoe. Iedereen kent altijd wel iemand en door hen visitekaartjes te geven, kunnen ze die mensen makkelijk doorverwijzen naar ons, zonder dat ze iets hoeven te onthouden.

IMG 20180528 194356 269

Social media

Ondertussen posten wij regelmatig updates op Facebook, Instagram, Twitteren LinkedIn. Daarin zijn wij heel transparant: we hebben niks te verbergen en willen zoveel mogelijk laten zien over jodiBooks. Waar lopen we tegenaan, wat hebben we bereikt, wat gaat er fout. Wij zijn met zijn tweeën en dat mag iedereen weten. Waarom zouden we doen alsof we een groot bedrijf zijn?

We laten onszelf zien door blogposts te schrijven op Medium over dingen die we meemaken bij jodiBooks en wat onze filosofie is (zoals deze post). Ook delen we foto's van dingen die we meemaken en delen we af en toe artikelen die wij interessant vinden. Pinterest is hier heel leuk voor.

pinterest

Ook zijn we bezig met een handleiding over hoe je je eigen bedrijf moet oprichten. Er staan al een paar stukken van op onze Medium pagina, maar hij zal meer vorm gaan krijgen en duidelijker gepresenteerd worden in mijn vakantie, helaas pas in september.

Dan gaan we ook onze plannen voor reclamefilmpjes verder uitwerken. Daar hebben we leuke ideeën voor (vinden we zelf), maar we hebben nog geen idee hoe we een reclamefilmpje moeten maken. Dat wordt een hele nieuwe ervaring. Een eerste script ligt er in ieder geval al…

IMG 20180601 195848 879