Cover Image for Privé first

Privé first

2019 December 23 min read
Joep van de Laarschot
Joep van de Laarschot

Afgelopen jaar is er ontzettend veel gebeurd bij ons. Niet zozeer bij jodiBooks, maar bij ons privé. 2019 was nou niet echt ons jaar, zeg maar. Wat er precies aan de hand is, houden we liever privé. Misschien vertellen we het ooit, als het voorbij is, wel. Voor nu willen we in het kader van transparantie in ieder geval laten weten dat er iets aan de hand is, maar dat jodiBooks gewoon doorgaat, hoewel op een ander tempo.

De afgelopen twee weken hebben we gedwongen even niks aan jodiBooks gedaan. In die twee weken werden we door de privé-omstandigheden gedwongen om een keer goed naar onszelf te kijken. Wat voelen we nou echt? En wat willen we zelf nou... ECHT?

vrouw in kano met handen achter haar hoofd
"We nemen de tijd om goed na te denken wat we zelf willen." Foto door Kalen Emsley op Unsplash

Je kunt het gevoel dat er iets mis is namelijk altijd wel rationaliseren. Dat is ook wat we de afgelopen maanden geprobeerd hebben. We hebben gezien dat we het te druk hebben, we hebben gezocht naar waarom we jodiBooks hebben opgericht en hoe we verder willen. Maar, dat lost het probleem niet op, als het symptomen zijn.

Wat willen wij zelf?

Een voorbeeld: Joep wil heel graag een app en snelle website. Diana wil heel graag een agenda. We gingen er altijd vanuit dat we daarin compromissen moesten sluiten en werkten dus allebei aan iets waarvan we rationeel heus wel weten dat het meerwaarde biedt en "nodig" is. Maar emotioneel wilden we eigenlijk iets anders doen. Dat is ok op de korte termijn, maar het vreet aan je op de lange termijn.

Daarom gaan we nu doen waar we zelf "zin in" hebben. Dit betekent dat het allemaal wat langer kan duren, maar wel dat we er (hopelijk) weer meer plezier in krijgen. Diana gaat de jodiBooks Beauty agenda maken, Joep gaat de huidige website en het dashboard sneller maken en het dashboard en de app dezelfde functionaliteit en uiterlijk geven.

plannen voor 2020

jodiBooks second

Eerst voor jezelf zorgen is essentieel. Je kunt andere mensen niet helpen als je zelf niet gezond en fit bent. Dat is dan ook wat wij gaan doen, jodiBooks volgt vanzelf. We worden namelijk vrolijk en blij van het maken van jodiBooks Beauty, maar zoals al eerder beschreven zijn we op zoek naar de beste manier om dat te doen. Het moet niet ten koste gaan van ons welzijn.