Cover Image for Versies en doelgroepen van jodiBooks

Versies en doelgroepen van jodiBooks

2018 March 295 min read
Joep van de Laarschot
Joep van de Laarschot

In oktober 2017 zijn we begonnen met een simpel idee: Het bijhouden van inkomsten en uitgaven moet voor zzp'ers veel simpeler kunnen. Dat idee dijde langzaam zowel letterlijk als figuurlijk naar iets heel groots en vets. Zo groot dat we jaren bezig zouden zijn voordat er iets van jodiBooks terecht zou komen. We zijn dus teruggegaan naar de basis. Deze basis gaan we langzaam uitbreiden, zolang het maar simpel blijft en liefst automatisch.

Visie

Het doel van ons bedrijf is dat ondernemers nooit meer lastig gevallen worden met hun administratie. De administratie zou volledig automatisch moeten gaan. In onze visie hebben we verwoord waarom we hard werken om dit doel te halen. Ieder idee dat we hebben om toe te voegen aan jodiBooks houden we hier tegenaan. Past het bij onze visie en helpt het om ons doel dichterbij te brengen dan voegen we het toe. Helpt het niet, dan besteden we er zo min mogelijk aandacht aan.

 • Iedereen moet een eigen bedrijf kunnen oprichten.
 • Het moet niet uitmaken of je goed bent met cijfertjes, een sloddervos bent, dure adviseurs hebt of alle belastingregels kent.
 • De administratie moet je niet frustreren, het hebben van een eigen onderneming moet juist motiverend zijn.
 • De administratie zou bijzaak moeten zijn en dus zo simpel en automatisch mogelijk.
 • Je hoeft je niet te schamen als je een boekhouder nodig hebt.

jodislodder e1522401838700
Bij jodiBooks loopt ook een sloddervos rond. Sloddervossen is niks om je voor te schamen.

Wat is jodiBooks niet

Bij het doen van je administratie komt een hoop kijken. Dat hebben we in deze blogpost al een keer uitgelegd. Het doel is om je met zoveel mogelijk hiervan te helpen, maar we moeten wel eerlijk zijn, jodiBooks is (nog) geen alles-in-een pakket. Er zijn een hoop dingen die we nog niet kunnen en jodiBooks is zeker (nog) niet geschikt voor iedereen.

 • jodiBooks is geen boekhoudpakket.
 • We doen geen belastingaangiftes.
 • jodiBooks is geen opslagsysteem (Dropbox).
 • jodiBooks is er niet voor het MKB en grote bedrijven.
 • jodiBooks is er (nog) niet voor andere landen dan Nederland.

Wat is jodiBooks wel

jodiBooks is bedoeld voor zzp'ers, die zelf niet hun boekhouding willen of kunnen doen. Het is geen schande om naar een boekhouder te gaan daarvoor. Wij helpen je om orde te scheppen in je administratie zodat je niet meer hoeft te stressen als je weer naar de boekhouder moet.

 • jodiBooks is een website die je helpt met het bijhouden van je bedrijfsadministratie.
 • jodiBooks is gemaakt voor zzp'ers.
 • Alle administratie is op één plek terug te vinden.
 • Ieder kwartaal (en jaar) wordt er een overzicht voor je boekhouder gemaakt.

Doelgroepen en versies

Er komen 3 versies van jodiBooks: XS, S en M (extra small, small en medium). Met deze namen willen we aangeven dat jodiBooks een klein pakket is. We proberen alles simpel te houden door het aantal mogelijkheden en features te beperken. Zo raak je niet verdwaald in menu's en opties.

XS

logo xs

De kleinste versie is XS, extra small. Deze versie is bedoeld voor sloddervossen en chaoten die alleen verkopen aan consumenten. Als jij iedere 3 maanden op zoek moet naar al je bonnetjes, kunnen wij je helpen door die bonnetjes voor je te bewaren. Dat bespaart je een hoop tijd en stress.

In XS maak en print je een bonnetje zodra de klant bij je afrekent. Je kunt ook je uitgaven invoeren. Aan het eind van ieder kwartaal maken wij een overzicht voor je, waarmee je naar de boekhouder gaat. That's it!

S

Versie S, small, is er voor iets serieuzere zzp'ers en domesticated sloddervossen, die producten of diensten leveren aan andere bedrijven. Je kunt in deze versie offertes maken, facturen versturen en betalingen bijhouden. Hij vergt dus ietsje meer discipline.

logo s 1

Daar krijg je dan wel extra mogelijkheden voor terug. Zo kun je uitgebreide klant- en leveranciersgegevens opslaan en facturen inscannen en opslaan. Daarnaast maak je standaard geen bonnetjes voor klanten, maar professionele facturen. Maar de belangrijkste is misschien nog wel dat we je helpen met het versturen van betalingsherinneringen aan jouw klanten.

M

De "grootste" versie is M, medium. Deze versie is bedoeld voor zelfstandigen en domesticated sloddervossen met een winkel, ook wel retailers genoemd. Als je een winkel hebt, heb je waarschijnlijk ook voorraad en misschien zelfs een ouderwetse kassa. Er moet dus regelmatig een hoop geteld worden en wij gaan je daarbij helpen.

logo m 1

Dit doen we door een voorraadmodule toe te voegen. Deze houdt precies bij hoeveel je van al je producten zou moeten hebben. Met een telhulp helpen we je deze om je voorraad op orde te houden. Naast een voorraad telhulp, komt er ook een kassa telhulp. Zo weet je altijd hoeveel contant geld je hebt.

Ook voegen we een webshop toe, die direct gekoppeld is aan jodiBooks. Wel zo makkelijk als je al die bonnen niet meer zelf hoeft in te voeren.

Hoe kom ik aan jodiBooks?

jodiBooks is nog niet af. De eerste versie van XS verwachten we in mei klaar te hebben. S zal in de zomer van 2018 komen en M in de lente van 2019.

Geïnteresseerd? Registreer je dan hier. Zodra jouw versie klaar is laten we dat weten en kun je jodiBooks 3 maanden gratis uitproberen.