Cover Image for Wat is jodiBooks?

Wat is jodiBooks?

2018 February 194 min read
Joep van de Laarschot
Joep van de Laarschot

jodiBooks is een bedrijf dat zelfstandigen wil helpen bij het doen van hun administratie. Je administratie bestaat namelijk uit een hoop onderdelen en wij willen het bijhouden daarvan zo simpel mogelijk maken. Het moet jou als ondernemer zo min mogelijk moeite en tijd kosten. Om jou daarbij te helpen hebben we een website gemaakt, die we ook jodiBooks genoemd hebben.

Er zijn al een hoop websites, maar we merken dat deze vooral gericht zijn op mensen die zelf hun boekhouding willen en kunnen doen. Voor mensen die niet zo handig zijn met cijfertjes of een beetje een sloddervos zijn en bonnetjes kwijtraken, zijn ook deze "makkelijke" boekhoudsites nog best moeilijk. Het kan ook zijn dat je wel je eigen boekhouding wilt doen, maar dat je toch liever een boekhouder laat controleren.

jodiBooks is dus geen boekhoudpakket, maar een website die jou gaat helpen met het structureren van je administratie. Zo heb je alle gegevens bij de hand die je boekhouder nodig heeft. En hoef je niet meer wakker te liggen als de belastingdienst je administratie wilt inzien.

Waar gaan we je mee helpen?

Inkomsten bijhouden

Om je inkomsten bij te houden, kun je in jodiBooks facturen of bonnetjes maken en printen. Ze worden dan meteen opgeslagen, zodat je ze nooit meer kwijtraakt. Hierbij wordt ook meteen opgeslagen hoe er betaald is. Zo weet jij hoeveel contant geld je hebt en hoeveel er op je bankrekening zou moeten staan. En kan je boekhouder makkelijk een kasboek maken.

Later willen we je ook gaan helpen met het versturen van facturen via e-mail, het versturen van betalingsherinneringen en bijhouden of er al betaald is.

Uitgaven bijhouden

Daarnaast kun je al je uitgaven invoeren. Je weet daarmee nu hoeveel inkomsten je hebt en hoeveel uitgaven. Dit geeft je een ruw inzicht in je financiƫn. We rekenen echter nog niet uit hoeveel belasting je moet betalen, dus hou er rekening mee dat je nog meer uitgaven hebt. Wel houden we al de btw voor je bij, maar deze dient altijd door je boekhouder gecontroleerd te worden.

Later gaan we ook de mogelijkheid toevoegen om facturen en bonnetjes in te scannen. Zo raak je ze nooit meer kwijt en kun je ze snel laten zien als iemand (je boekhouder of de belastingdienst) erom vraagt. Door ze in te scannen worden ze ook meteen geback-upt.

En verder

Daarna willen we nog veel meer gaan toevoegen, maar we weten nog niet precies wat we moeten toevoegen, hoe dit er precies uit gaat zien en wanneer we het gaan toevoegen. Zelf willen we dit gaan toevoegen:

 • Mogelijkheid om documenten overzichtelijk op te slaan:
  • Contracten en overeenkomsten
  • Post en e-mails
  • Bankafschriften
  • Berekeningen van je boekhouder
 • Bijhouden van urenregistratie:
  • Met een agenda in jodiBooks
  • Of een link met een digitale agenda zoals Google agenda, Outlook of iCloud agenda
 • iDeal links met je facturen meesturen.
 • Een schatting kunnen geven van de hoeveelheid belasting die je moet betalen. Het zal een schatting blijven, dus je boekhouder zal dit altijd moeten narekenen.

Wat wil jij?

Wij denken dat deze punten belangrijk zijn, maar we weten niet of jij het daarmee eens bent. Wij zijn net pas begonnen, dus we horen graag wat mensen vinden die al langer ondernemer zijn. Misschien zijn we ook wel dingen vergeten.

Dus laat ons weten waar jij behoefte aan hebt en wat jij belangrijk vindt. Dan gaan wij ervoor zorgen dat jodiBooks jou echt gaat helpen.