2019 December 98 min read

Doordat wij de software maken die jouw leven makkelijker gaat maken, hoef jij je ook niet druk te maken over allerlei licenties. Ons doel is dat jij straks nog maar een "licentie" hebt: een abonnement...

2019 August 611 min read

Is het als dga voordeliger om jezelf een salaris van €0,- te betalen en alles als dividend uit te keren? Is optimaliseren voor dividend interessant?

2019 January 272 min read

Hoe hou je je uren bij? Om je te helpen met het bijhouden van de minimaal benodigde gegevens, hebben we een paar urenstaat templates gemaakt als download.

2019 January 33 min read

Wanneer is een klant een particulier? En wanneer zakelijk?

Wat is het verschil tussen een bon en een factuur? En wanneer moet ik welke gebruiken?

2018 December 166 min read

Je krijgt van iZettle geen factuur waar de btw op staat. iZettle is kortom vrijgesteld van btw. Hoe voer je dit dan in jodiBooks in?

2018 August 199 min read

Bij een screencast neem je op wat er op je computerscherm gebeurt. Daarna kun je er ondertiteling bijzetten of iets inspreken.

2018 July 136 min read

Hoe weet je nou of je een foto mag gebruiken? Ten eerste kun je terecht bij Google. Met hun zoekmachine kun je (ook) zoeken op foto's.

2018 June 29 min read

Als ondernemer wil je betaald worden. Je moet dus een manier vinden om je klanten zo makkelijk mogelijk te kunnen laten betalen.

2018 June 23 min read

Welke betaalmethode is het goedkoopste voor jou als zzp'er of eenmanszaak? Hoe werkt de Excel sheet om banken, pinautomaten en webkassa's te vergelijken?

2018 June 27 min read

Wij (risicomijders) hebben in deze tijden geluk, want we kunnen namelijk sommige risico's afdekken door ze te verzekeren. Maar welke dan?

Een klant betaalt niet. Je weet wat je te doen staat: bellen, mailen, herinneringen sturen. Maar toch betaalt hij of zij nog steeds niet. Zo verwerk je dat in je administratie.