2018 May 103 min read

Hoe hou je je uren bij? Om je te helpen met het bijhouden van de minimaal benodigde gegevens, hebben we een paar urenstaat templates gemaakt als download.

2018 May 104 min read

Als je een bedrijfsidee hebt, ga je kijken wie de concurrentie is. Wie doen ongeveer hetzelfde? Wat doen ze precies? Hoe ga jij het beter doen?

2018 May 1013 min read

Een idee kan van alles zijn. In alle gevallen is het aan te raden om goed na te denken of je met jouw idee wel voldoende kunt verdienen.

2018 May 1012 min read

Ideeën waar wij niet aan gaan beginnen. Go for it, take it! Ze zijn gratis.

De rechtsvorm is dus de juridische vorm die je bedrijf heeft. Iedere vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen. Eenmanszaak of toch een bv?

Je hebt ervoor gekozen om voor jezelf te beginnen. Maar wat ben je nu? Freelancer, zelfstandige, zzp'er (zelfstandige zonder personeel)?

2018 May 610 min read

De verwerkersovereenkomst heb ik in die post al gauw aan de kant geschoven. Een ‘gemiddelde’ zzp’er zal er, zo verwachtte ik, niet zelf een opstellen.

2018 May 210 min read

De AVG dus, is gezond verstand: Vogel uit welke persoonsgegevens jij in handen krijgt, schrijf op hoe je daarmee om zult gaan en houd je daar aan.

Wat is factuurnummering en wat zijn creditnota's?

2018 March 293 min read

Hoe verwerk ik aanbetalingen en deelfacturen in mijn administratie?

2018 February 196 min read

Wat is het goedkoopste voor jou als zzp'er of eenmanszaak? Hoe werkt de Excel sheet om banken, pinautomaten en webkassa's te vergelijken?

Welke gegevens moeten er op mijn factuur staan?