Hoe werkt uitlooptijd (buffertijd)?

7 dec. 2022

Uitlooptijd, ook wel buffertijd genoemd, is extra tijd die na een behandeling vrijgehouden moet worden. Zo weet je zeker dat je op tijd klaar staat voor de volgende klant.

In jodiBooks kun je uitlooptijd instellen bij de behandeling. Dat doe je via Beheer > Prijslijst. De Online afspraken widget zorgt er dan voor dat deze extra tijd vrij gehouden wordt. Heb je een afspraak tot 15:00uur en heeft de behandeling 15 minuten uitlooptijd? Dan kan de volgende afspraak pas geboekt worden om 15:15

Boeken van meerdere behandelingen

Als een klant twee behandelingen in één afspraak boekt, dan wordt de uitlooptijd opgeteld. Bijvoorbeeld een gelaatsverzorging met 5 minuten uitlooptijd en voetverzorging met 5 minuten uitlooptijd resulteert in 10 minuten uitlooptijd in totaal voor die afspraak.

Jij bent vrij handmatig te plannen zo je wilt

De uitlooptijd geldt voor de Online afspraken widget. Jouw klanten zien alleen de beschikbare tijden die zij mogen boeken. Maar als jij die uitlooptijd wilt negeren, dan kun je in je agenda natuurlijk altijd handmatig een afspraak plannen die precies aansluit. Zo houd jij zelf de controle.