Labels, waar zijn ze voor?

6 dec. 2022

Op vriendelijk verzoek van een van onze proefgebruikers, een kort blog over labels.

In jodiBooks kun je via Beheer > Labels, je eigen labels aanmaken. Deze labels kun je vervolgens toewijzen aan inkomsten en uitgaven. Nu kan het zijn dat je op het eerste gezicht denkt: Waar is dit voor?

Labels was een klantverzoek, een van onze klanten had een probleem en dat hebben we opgelost met labels. Haar probleem? Ze maakte gebruik van een "partnerprogramma" om nieuwe klanten te krijgen, en ze betaalde voor elke nieuwe klant een commissie. Ze wilde graag inzicht krijgen in hoeveel dat haar nou eigenlijk opleverde.

Inkomsten en uitgaven markeren met labels

In haar administratie voegde onze klant een label "Partnerprogramma" toe. Elke inkomsten die ze verdiende daarvan, markeerde ze met dit label. Ook markeerde ze haar factuur die ze van het platform kreeg met het label "Partnerprogramma".

Aan het eind van het kwartaal draaide ze haar inkomsten uit. Daarin kon ze precies zien welke inkomsten via dit partnerprogramma tot stand waren gekomen en welke uitgaven ze aan dit partnerprogramma betaald had.

Dit legde ze naast elkaar, en zo kon ze bepalen of het voor haar zinvol was om nog deel te nemen aan dit programma.

Natuurlijk kun je labels ook voor andere zaken gebruiken. Heb je een kortingsactie of doe je aan advertenties, dan kun je bijhouden welke inkomsten je dankzij die actie of advertentie hebt gekregen. Aan het eind van het kwartaal heb je zo beter inzicht in je inkomsten en uitgaven.