Updates juli 2023

@jodibookshq 14 jul. 2023

1. Een nieuw instelling scherm

Het laatste stukje van jodiBooks (het Instellingen scherm) is nu ook overgezet naar de "nieuwe technologie".

De Instellingen pagina was lange tijd één grote "platte" pagina. Deze pagina werkte op een hele andere manier dan de rest van jodiBooks. Bovendien waren de instellingen van jodiBooks met ons meegegroeid, na allerlei klantverzoekjes en dergelijke. Met de software update van afgelopen zaterdag is hij vernieuwd en opnieuw ingedeeld.

De indeling

Je vindt nu een kopje "Overige" in het menu. Klik je daarop dan klapt het menu uit.

P.S. De kopjes "Beheer" en "Overige" lijken nogal op elkaar, dat weten we. We hebben er al regelmatig over gebrainstormd, maar we hebben op dit moment geen betere woorden ervoor.

Mijn Account

Bij "Overige > Mijn Account" vind je:

 • Je inloggegevens
 • De mogelijkheid een kortingscode uit te delen
 • Gegevens over jouw jodiBooks pakket en de mogelijkheid modules in- en uit te schakelen
 • Nieuw is het kopje: "Widgets"

Bij Widgets kun je je Online agenda in- en uitschakelen, maar ook andere widgets zoals Prijslijst, Reviews en Webshop. Ook vind je hier de handleiding hoe je de widgets op je website zet.

Cadeautje: De "Reviews" widget is nu bschikbaar bij alle modules. Dus heb je bijvoorbeeld niet de Agenda module maar alleen de Financiën module van ons? Dan toch kun je nu de Reviews widget inschakelen. Via Beheer > Reviews kun je vervolgens review uitnodigingen versturen naar je klanten.

Plus nog een bonusje: Een persoonlijke QR code die naar jouw widget leidt.

Mijn Bedrijf

Bij "Overige > Mijn Bedrijf" vind je al je bedrijfsgegevens

 • Nieuw is het kopje: "Bezoekadres", Je kunt hier kiezen uit: "Hetzelfde als factuuradres", "Ander adres" of "Geen bezoekadres".
 • Werk je ambulant dan hebben we "Geen bezoekadres" al voor je geselecteerd.
 • Had je stiekem al een ander factuuradres bij ons, ook dan staat het al goed.

Instellingen (modules)

Bij "Overige > Instellingen" vind je de instellingen van jouw modules. Elke module heeft een eigen tabblad.

 • Agenda: Het scherm is vernieuwd. De opties die je kan instellen zijn hetzelfde gebleven, het is nu anders ingedeeld
 • Financien: Ook dit scherm is nieuw. De opties die je kan instellen zijn hetzelfde gebleven, maar het is anders vormgegeven.
 • Webshop: Dit scherm is niet veranderd, het was al in de nieuwe stijl. Maar nu is het een tabblad geworden.

(De Website is nog niet via jodiBooks.com te beheren. Wil je wijzigingen aan je website gemaakt hebben, neem contact op dan doen maken we graag de nodige aanpassingen voor je.)

2. Financiën: Behandelingen versus productverkoop

Dit is een nieuwe functie die we hebben toegevoegd. Je kunt nu inzien hoeveel van je inkomsten uit behandelingen komt en hoeveel uit productverkoop.

Grafiek

De nieuwe grafiek is te benaderen via je dashboard. De financiën grafiek heeft rechtsboven het knopje met drie puntjes. Hier is nu de optie "Behandelingen en productverkoop" bijgekomen.

Boekhouder export

In de Boekhouder export "Inkomsten" wordt nu ook getoond hoeveel behandelingen en productverkoop er was over de gekozen periode.

3. Agenda: Stappenplan voor afspraken

In de agenda is het aanmaken van afspraken veranderd naar een stappenplan.

 • Stap 1: De klant
 • Stap 2: De behandelingen
 • Stap 3: De tijd, notitie en opslaan.

Deze wijziging is bedoeld om het handiger te maken om ook op je smartphone en kleine apparaten een afspraak in te voeren. Door het in drie stappen op te delen is er genoeg plaats in je scherm.

🗣️
We hebben ondertussen al feedback ontvangen op deze wijziging. Meld je aan voor de Facebookgroep om hierover mee te praten.

4. Agenda: Werkafspraken en privé afspraken

Ook dit is een nieuwe functie in de Agenda. Blokkeer je je agenda, dan kun je nu aangeven of het een privé of werk afspraak betreft. Kies je voor werk afspraak, dan telt de afspraak mee voor je gewerkte uren. Dat zie je terug in de grafiek op je dashboard én in je boekhouder export.

Let op: van jouw huidige blokkades kan jodiBooks niet weten of het een privé of werk afspraak had moeten zijn. Zet dus voor de eerste weken van dit kwartaal alsnog werk blokkades in je agenda erbij, zodat aan het eind van dit kwartaal ook die uren worden meegeteld.

Tags