Photo by Elena Koycheva / Unsplash

Ons avontuur voor het komend halfjaar

@jodibookshq 14 jul. 2023

In Podcast #1, zie hieronder, vertelt Joep meer over waar jodiBooks nu staat en hoe de komende periode er voor ons uit ziet.

Waar staan we nu?

Joep en ik vinden het, als we heel eerlijk zijn, veel gemakkelijker om software te bouwen dan om die software te verkopen. We zijn allebei een beetje introvert en we hebben ook de neiging om telkens terug te gaan naar het bouwen van software. En natuurlijk zijn er nog wensen en ideeën. Maar die gaan waarschijnlijk nooit stoppen, en ondertussen hebben we een aspect van jodiBooks niet zoveel aandacht gegeven als het verdient: Marketing en verkoop.

In alle eerlijkheid: jodiBooks groeit wel maar nog niet hard genoeg. Tot nu toe hebben we ons vooral gericht op het bouwen van jodiBooks. We zijn met onze neus echter op de feiten gedrukt: We moeten nu eerst groeien.

We hebben onze ziel en zaligheid in jodiBooks gestopt, al ons spaargeld en al onze tijd. Maar dat spaargeld is nu bijna op. Geen zorgen, jodiBooks is uit de kosten, hoor! Het systeem draait en blijft draaien. Maar wijzelf zijn nog niet uit de kosten... Misschien een beetje ongepast om dit zo met jullie te delen, maar het is nou eenmaal zoals het is. Wij moeten onze verantwoordelijkheid daarvoor nemen.

Wat betekent dat?

Op dit moment concluderen wij daarom dat jodiBooks 1.0 er nu staat en dat die "af" is. Af, nouja, af, er zijn heus nog wel wensen en ideeën. Maar we moeten realistisch zijn: Wij kunnen op dit moment geen grote wijzigingen doen.

We hebben hierin ook echt een zoektocht gehad. Want jullie weten ook hoeveel wensen we heus nog hebben voor jodiBooks. We hebben jullie ook gevraagd om ons te laten weten wat jij nog graag zou zien in jodiBooks. Dat was een lange lijst met allerlei ideeen (klein en groot, dringende zaken en leuke extraatjes). Nadat we jullie feedback hadden verwerkt, kwamen we tot de conclusie dat dat niet "eventjes snel" gebouwd was. We zagen dat we keuzes moesten gaan maken. Dit is de korte samenvatting van wat Joep ook al in onze podcast vertelde.

Wij moeten nu dus eerst leren jodiBooks te verkopen. Dat gaan we doen. De podcast is daar een deel van, social media ook en we denken nog na over hoe we mensen rechtstreeks kunnen benaderen op een manier die hopelijk ook als prettig wordt ervaren. Dat wordt een behoorijke zoektocht voor ons waarschijnlijk...

Maar jullie doen nog wel software updates...?

Ja, er volgen nog wel software updates van jodiBooks. Elke twee weken zullen we kleine wijzigingen of "bugfixes" doen, indien nodig.

Maar grote functies zoals "Aanbetalingen" en "Cadeaubonnen", die schuiven we voor nu door en komen pas weer als we gaan bouwen aan jodiBooks 2.0. We moeten nu eerst groeien. Zijn we genoeg gegroeid, dan kunnen weer functies gaan toevoegen.

Tags