Photo by Michael Jasmund / Unsplash

Hoe zeg ik SARA Salonsoft op?

salonpakket 11 feb. 2021

Een klant stapte voor het gebruik van de Agenda en Online afspraken over naar jodiBooks, hoera! Maar toen kregen we een berichtje van haar. "Weten jullie misschien hoe je SARA Salonsoft opzegt?" Eum...

Ja, ik vind het ook wel een beetje een maf onderwerp voor een blog post, hoor. Op ons jodiBooks blog schrijven hoe je een ander pakket opzegt. Maar ja, als wij het online niet konden vinden, en onze klant ook niet, dan zijn er misschien meer mensen die hiernaar op zoek zijn.

Het korte antwoord

Je moet ze een mailtje sturen.

Het lange antwoord

Je kunt je SARA Salonsoft pakket niet zelf opzeggen. Ze hebben er, voor zover wij en onze klant konden zien, geen knop voor in hun software.

Je moet dus mailen. Waarom eigenlijk?

Ook dat weten we natuurlijk niet, maar volgens mij kunnen het drie redenen zijn:

  • Ze zijn er gewoon nog niet aan toegekomen om dat knopje te maken
  • Ze willen liever dat je mailt, zodat ze je nog kunnen vragen waarom je weggaat
  • Ze willen liever dat je mailt, zodat ze je nog een aanbieding kunnen doen

Aan de ene kant heel slim natuurlijk, zo houden ze zicht op wanneer klanten naar een ander gaan. Aan de andere kant...

Hoe wij het doen

Als je bij ons wilt opzeggen, kun je dat gewoon zelf doen via je jodiBooks Dashboard, bij je Instellingen. Het is zo simpel als één druk op de knop.

We doen dat omdat we dat zelf zo zouden willen als we gebruiker waren. Als wij zelf ooit iets willen opzeggen, dan willen we zelf op die knop drukken. Een mailtje moeten sturen om iets op te zeggen, voelt voor ons altijd ongemakkelijk. Alsof we dan toestemming nodig hebben om iets op te zeggen ofzo...? Wij doen daarom met jodiBooks wat we zelf zouden willen: We maken je het zo makkelijk mogelijk om een module of pakket op te zeggen.

Ook (en ik ga het nu een beetje te direct zeggen misschien) hebben jij en wij vast wel wat beters te doen dan drie, vier mailtjes op en neer sturen om een module of pakket op te zeggen. Veel liever krijgen we van jou midden in de nacht een Facebook Messenger bericht of jodiBooks ook uitgebreid kan worden met zus of zo. (Jazeker, die krijgen we, ook middenin de nacht, en dat is echt supergaaf!) We zijn nog steeds bezig met jodiBooks uitbreiden, dat stopt voorlopig echt nog niet.

Maar als jodiBooks uiteindelijk echt niet bij je past, dan hoef je niet door hoepeltjes te springen om op te zeggen. Dan zoek je gewoon verder naar een pakket wat hopelijk beter bij jou past. (Een salonpakket vergelijking vind je hier.)

Dat is een voordeel voor jou, maar ook voor ons. Wij hoeven ons nooit af te vragen of je nog klant bij ons bent omdat het moeilijk is om op te zeggen of omdat je klant bent omdat ons pakket jou echt helpt. Juist omdat je zo makkelijk bij ons wegkunt, gaan wij er vanuit dat mensen die klant bij ons zijn ook echt van harte klant zijn.

Wij werken er hard voor en zijn blij en dankbaar dat niet alleen wij, maar ook onze klanten jodiBooks erg leuk vinden. Of nouja.. bijna net zo leuk als hun werk.

♥️
En dan toch nog een voetnootje, relevant voor 2021: Lieve mensen, we denken aan jullie, we hopen dat jullie salons heel heel snel weer open kunnen! Hou je taai, mooiere tijden komen er weer aan!

Tags