Je eigen webshop met jodiBooks

@jodibookshq 11 sep. 2022

We zijn heel blij om de vernieuwde jodiBooks webshop te kunnen aankondigen! Vanaf 10 september 2022 is de webshop volledig geïntegreerd met jodiBooks. Je beheert je bestellingen dus niet langer in een apart dashboard, maar gewoon via jodiBooks.com.

Daarmee hebben we ons kwartet van modules nu compleet: Agenda, Financiën, Webshop en Website!

Daar zijn we heel blij mee, want dit is precies hoe we jodiBooks wilden indelen.

Webshop plugin

De Webshop is nu (net als Online afspraken en Reviews) mooi in je website te zetten met onze plugin/widget. Een voorbeeld hiervan kun je zien op onze demo website: demosalon.nl/webshop.

Hoe je de webshop plugin/widget in je eigen website zet, is beschreven in onze handleiding. Heb je een website via jodiBooks, dan doen wij dat natuurlijk voor je. En zoals je gewend bent van onze plugins/widgets, kan ook de webshop worden ingesteld met jouw logo en jouw eigen kleur.

De Webshop plugin/widget toont alle producten die op voorraad zijn. Je klanten plaatsen en betalen heel eenvoudig een bestelling. Zoals je van ons gewend bent: Drie stappen, verder geen gedoe.

Bestellingen beheren in je dashboard

Heb je onze webshop, dan is er nu in je dashboard een menuknop "Webshop" bijgekomen. Klik er op om de producten en bestellingen te beheren.

Als het goed is wijst alles zich vanzelf, maar natuurlijk zijn we altijd beschikbaar voor vragen, tips en opmerkingen. Is een bestelling nog niet verzonden, dan zie je dat met een duidelijk icoon. Zodra je de bestelling markeert als verzonden, wordt je klant ingelicht. Natuurlijk moet de klant wel betaald hebben: je verstuurt eenvoudig een nieuw betaalverzoek als er nog niet betaald is.

Voor de betalingen gebruiken we Mollie, een bekende betaalprovider. Je hebt dus een Mollie account nodig om de jodiBooks webshop te kunnen gebruiken. Geen zorgen, we leiden je eenvoudig door de stappen heen om je Mollie account aan jodiBooks te koppelen.

(Let op: Mollie vereist een zakelijke rekening.)

Retourneren

Heeft een klant gevraagd iets terug te sturen maar het nog niet terug gestuurd? Dan kun je de retourzending eerst "aanmelden".

Heb je de producten na aanmelding  onbeschadigd retour ontvangen? Dan geef je dit aan in jodiBooks en krijgt de klant automatisch het bedrag teruggestort.

Voorraadbeheer

Doet jouw leverancier aan dropshipping en hoef jij dus zelf geen pakjes in te pakken? Dan kun dit je bij voorraadbeheer aangeven. Dan weet jodiBooks dat dit product dus altijd in je webshop gekocht kan worden, ook als jij niks op de plank hebt liggen.

Bloed, zweet en tranen

Nouja, gelukkig alleen veel zweet. Het ontwikkelen van deze nieuwe module heeft ons heel wat tijd gekost. We zijn blij met hoe we dat hebben aangepakt: we zijn gewoon elke twee weken een software update blijven uitbrengen, doordat we telkens één week aan de webshop en één week aan klantverzoeken besteedden. Zo hebben we bijvoorbeeld ook de Reviews functie uitgebreid en hebben we de No-show knop toegevoegd (helaas komt ook dat voor...).

We zijn nog niet klaar hoor. We hebben nog heel wat uitbreidingen, verbeteringen en klantverzoeken in de planning staan. Maar nu eerst heel even proosten op de nieuwe webshop en genieten van het resultaat.

Tags