Photo by Maarten van den Heuvel / Unsplash

Wat moet er op je facturen deel 1

administratie 18 feb. 2018

Als ondernemer zie je een hoop bonnetjes en facturen, die je ook nog eens allemaal moet bewaren. Bij voorkeur zijn dat natuurlijk een hoop facturen die je zelf verstuurt! Maar help, wat moet daar eigenlijk allemaal opstaan?

Geen paniek, het valt allemaal wel mee. Er zijn maar 2 dingen die erop moeten: de dingen die jij erop wilt hebben en de dingen die de belastingdienst erop wilt hebben.

Photo by Maarten van den Heuvel / Unsplash

Wat wil je zelf?

Een bon of factuur is reclame waar je voor betaald wordt. Je kunt je logo, website, motto en (e-mail)adres erop kwijt. Zorg dus dat je er een herkenbaar logo opzet, liefst in kleur. Zet daarnaast de belangrijkste adressen in de header (bovenaan je factuur) of de footer (onderaan). Kijk wel uit dat je er niet te veel op zet. Het is nog steeds een factuur, dus de ontvanger moet makkelijk kunnen vinden wat, hoeveel, wanneer en hoe er betaald moet worden.

Wat wil de belastingdienst?

De belastingdienst is niet geinteresseerd in je logo of website. Zij willen vooral duidelijk zien van wie de factuur komt en aan wie hij gericht is. Ook moet duidelijk zijn wat je verkocht hebt en wanneer en of je de btw juist verrekend hebt. Een volledige lijst met eisen vind je hier: belastingdienst.nl.

Wat een werk

Geen probleem. Met jodiBooks kun je facturen maken die voldoen aan alle eisen. Zie ook onze handleiding.

Meer...

Lees in deel 2 waarom de factuurnummering zo belangrijk is.

Tags